Eerste schooldag

Voor de vierde verjaardag van uw kind mag hij/zij al twee ochtenden komen oefenen. De leerkrachten van de kleutergroep zullen u daar ongeveer drie weken van te voren een uitnodigingskaart voor sturen. Hier staat op wanneer de wenmomenten zijn en wanneer de eerste officiële schooldag is. In overleg met de leerkracht kan van deze dagen afgeweken worden.

Om 8.15 uur gaat de poort open, u mag dan met uw kind naar binnen. De kinderen hangen de jas op bij hun eigen sticker en zetten hun tas met eten (fruit, groenten of koekje) en drinken in de daarvoor bestemde bakken op de gang. In de klas zal de leerkracht u ontvangen. Aan het eind van de schooldag kunt u uw kind weer ophalen bij de kleuterpoort. De juf brengt de kinderen naar de poort.

We starten elke ochtend en middag in de kring, zo starten we de dag samen. Ieder dagdeel ‘spelen en werken’ we en gaan we naar buiten of gymmen in het speellokaal.  Dagelijks komen zowel in de kring als tijdens de speelwerkles spelenderwijs allerlei taal- en rekenactiviteiten aan bod. Wilt u meer weten over de manier van werken in groep 1-2 verwijzen wij u graag naar de informatie in de schoolgids.